Χειμερινός Κύκλος Διαλέξεων 2020-21, Κόσμοι της κουλτούρας σήμερα …
Η Agence Universitaire de la Francophonie καλεί να υποβληθούν υποψηφιότητες για το Βραβείο Richard Mille / CEQF, το οποίο αφορά γαλλόφωνους, νέους συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερευνητές, από 18 έως 35 ετών, που διαμένουν σε χώρα-μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας, όπως η Ελλάδα και με το έργο τους συνεισφέρουν στον αναστοχασμό και την ανάδειξη των σχέσεων, ανταλλαγών και αλληλεπιδράσεων στο στο πλαίσιο του γαλλόφωνου χώρου, πολιτισμικών, ιστορικών, οικονομικών και κοινωνικών.
Sujet : Les enjeux des médiations dans la circulation des images du passé de l’Union Européenne
Lieu : Laboratoire Sic.Lab, EUR CREATES, Université Côte d’Azur, 86 bd Edouard Herriot – 06200 Nice
École doctorale : Société, Humanités, Arts et Lettres.
Principal investigator: prof. Joanna Rączaszek-Leonardi
Discipline: Psychology (additional discipline: Mathematics/Computer Science/Philosophy), 2 open positions
Σας προσκαλούμε στο 6ο Ετήσιο Σεμινάριο "Σημειωτική και Βίβλος" το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών, του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Ποιμαντικής ΑΠΘ και του Εργαστηρίου Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ από 24 έως 28 Φεβρουαρίου στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ.
Semiotics of the Digital Face
6-10 September 2020, Sozopol, Bulgaria
INTERNATIONAL CONFERENCE
SEMIOSIS IN COMMUNICATION
Culture, Communication and Social Change
Bucharest, 4-6 June, 2020
Description of the five-year (one year renewable five times) post-doc positions created by the ERC Consolidator Grant research project "FACETS - Face Aesthetics in Contemporary E-Technological Societies".
Description of the five-year (one year renewable five times) post-doc positions created by the ERC Consolidator Grant research project "FACETS - Face Aesthetics in Contemporary E-Technological Societies".
Talk about food is now flourishing. Topics around taste, cooking, good food, gastronomy, wine, conviviality are frequently discussed both in the old and new media. Newspapers, magazines, cinema, radio, television and the internet are chock-full of recipes, restaurant and wine reviews, food and wine tours tips, cooking competitions, cooking shows, chef stories, advertising campaigns and anything else related to what we might now call gastromania.
Το Εργαστήριο Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Σημειωτική Εταιρία διοργανώνουν την 4η Θερινή Συνάντηση Σημειωτικής αφιερωμένη στη Σημειωτική του χρώματος.
We are pleased to annonce the Open Lecture titled « Semiotic Boundaries and Cultural Dynamics » by Dr. Tiit Remm, Research Fellow in Semiotics in the Department od Semiotics, University of Tartu, Estonia. The lecture will take place on Thurday 4 April at AUTH SemioLab, ground floor of the New Building of the Faculty of Philosophy.
Το Εργαστήριο Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, η Ελληνική Σημειωτική Εταιρεία και το ΔΠΜΣ Σημειωτική, Πολιτισμός και Επικοινωνίας του ΑΠΘ σας προσκαλούν στη διάλεξη της Δρ. Ελένης Σιδέρη, Διδάσκουσας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα:
Από την (συμ)παραγωγή του φιλμ στην (συμ)παραγωγή πολιτισμικής γειτονίας
Το Εργαστήριο Σημειωτικής ΑΠΘ και η Ελληνική Σημειωτική Εταιρεία σας προσκαλούν στη διάλεξη της Αρχοντίας Πολυζούδη, Διδάκτορος του University of Cambridge και Αρχαιολόγου του Υπουργείου Πολιτισμού, με θέμα "Οι κοινωνικοπολιτικές προσεγγίσεις των αρχαιολογικών και μουσειακών αφηγήσεων".